Top 11 momenten voor een Kinderdisco op School

Er is altijd reden voor een feestje. Want een feestje zorgt voor vreugde en blije gezichten. En helemaal als het een feestje is met professionele apparatuur, spelletjes en andere leuke aanvullingen! Zeker op basisscholen zijn er talloze momenten tijdens het schooljaar om de kinderen tijdens een schoolfeest (en de meesters en juffen) in het zonnetje te zetten. Samen vieren met leuke muziek en gezellige spellen in discostijl.


 1. De laatste schoolweek, als startsein van de zomervakantie. Samen het schooljaar afsluiten en de zomervakantie inluiden. Met gezellige zomerhits als Despacito en Op een onbewoond eiland.
 2. Carnaval, met leuke carnavalsmuziek of andere verzoeknummers. Prinsessen, krokodillen en cowboys, samen in de polonaise die we afwisselen met leuke spelletjes waar zelfs prijsjes mee te winnen zijn!
 3. Een lustrum, de (her)opening van het nieuwe schoolgebouw of een bijzonder certificaat dat de school heeft gekregen.
 4. Het jubileum van juf Janet of de pensionering van meester Jan. Ook enorm leuk als verrassing voor de jubilaris of bijna pensionado. Met behulp van de kinderdisco op school laten de kinderen een dans, playback-act of ander optreden voor de meester of juf zien. Of, ook leuk, ze leren de juf of meester de allernieuwste pasjes zoals de swish swish- moves uit de clip van Katy Perry.
 5. De opening of afsluiting van de Kinderboekenweek, aangepast aan het thema, zoals dit jaar vriendschap. Een mooi moment om samen terug te blikken op de Kinderboekenweek en alle activiteiten. Dansen op nummers die gaan over vriendschap. Zoals het lied van Kinderen voor Kinderen, speciaal geschreven voor de Kinderboekenweek Wat doe jij met je vrienden? of het lied Wij zijn vriendinnen. Wedden dat de kinderen gezellig meezingen n -dansen?
 6. Sinterklaasfeest een keer anders vieren? Discopiet smult ervan, want wat is er nou leuker dan samen de Sint ontvangen op vrolijke noten? Kijken of de Sint ook met de voetjes van de vloer kan. Of dat de kinderen hun kunstjes en dansmoves vertonen, samen met danspiet als verrassing voor Sint en de andere pieten.
 7. Afsluiting van een themaweek, met nummers aangepast aan het thema. Bijvoorbeeld het thema Afrika met nummers uit de Lion King of het thema kunst met zelfgekozen nummers. Want muziek is tenslotte gewoon kunst, dus keuze genoeg.
 8. Valentijnsfeest. Leuk voor alle leeftijden waarbij de muziek en spelletjes aangepast zijn aan de leeftijdsgroep. Met voor de bovenbouw een spetterend Valentijnsgala.
 9. Lekker griezelen op de Halloween discoparty met Thriller van Michael Jackson. Iedereen gaaf verkleed, zet de uitgeholde pompoenen maar vast klaar!
 10. Meesters- en juffendag. Een perfecte gelegenheid om met de hele school gezellig los te gaan op bekende hits van nu. Verzoekjes zijn welkom! Om het feestje op een leuke manier aan te kondigen stellen we ook echte discoposters beschikbaar die je binnen de school ophangt. Gegarandeerde voorpret!
 11. De bonte avond van de werkweek of groep 8 kamp. Maak de bonte avond nog bonter door hem af te sluiten met een vette disco. Bijkomend voordeel: de apparatuur voor de bonte avond is ook gelijk geregeld! Heb je misschien nog tips nodig voor een tof groep 8 feest?

Professioneel schoolfeest met rookmachine en lasershow

Blijwin maakt van iedere kinderdisco/schoolfeest een herinnering die je bijblijft. Met de 200 kinderdisco’s die we per jaar entertainen, zijn we een expert op het gebied van dit soort feestjes. Voor elke gelegenheid op je school, met thema of zonder. We passen de muziek aan op de leeftijd van de kinderen, aan een bepaald thema of aan het type feest dat de school wil geven. Geef ons door wat de wensen zijn. Een schoolfeest voor de hele school tegelijk op 1 moment, of opgedeeld in leeftijdsgroepen bijvoorbeeld. We weten uit ervaring dat jongere kinderen sneller klaar zijn met een disco dan de oudere kinderen uit de midden- en bovenbouw. Daarom kunnen we je adviseren over de indeling en zelfs 3 feesten achter elkaar geven, volledig aangepast op de leeftijdsgroepen!

DiscoDieren levert alle benodigde apparatuur als speakers, microfoon en draaitafel. Ook discolampen mogen niet ontbreken tijdens het feest, dus die leveren we ook. En wil je het nog grootser aanpakken? Boek er dan wat extra effecten bij, zoals een lasershow, blacklight, confettikanon, bellenblaasmachine of rookmachine. Net als in de grotemensendisco! Daar praten de kinderen na het feest nog lang over na, zeker weten.

Leuk voor iedereen met discospelletjes en springplezier

Naast de effecten bestaat er de mogelijkheid om de disco af te wisselen met leuke activiteiten en spelletjes. Wat te denken van de photobooth; lekker gek samen op de foto met een snorretje, bril of leuk hoedje. Pret op dat moment en voor later als de kinderen herinneringen ophalen aan het geslaagde feest. Ook schminken is mogelijk. Maak het feest compleet door de kinderen te laten schminken. Vlinder, piraat of aap, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Daarmee toveren we de disco om tot ware dierentuin, schip en/of circustent.

Om even op adem te komen of afwisseling tijdens het feest, biedt Blijwin ook mogelijkheden voor leuke spellen of springplezier. Door een springkussen te plaatsen of spellen te leveren als de kop van Jut of spijkerbroekhangen. Daarmee zijn leuke prijsjes te winnen. En eigen ideen zijn natuurlijk ook welkom. Blijwin denkt graag mee om het feest volledig naar je wensen in te vullen. Het leuke is dat geen enkel schoolfeest hetzelfde is. De show wordt steeds weer opnieuw uitgevonden, door eigen ideen, wensen en muzieksmaken. Zo maken we van ieder feest een uniek en geslaagd feest met voor ieder wat wils. Dansen, springen, zingen en spelen. Voor alle leeftijdsgroepen een geslaagde middag of avond; dat is ons doel. En uiteindelijk heeft iedereen prijs, want een lach heeft iedereen aan het eind van het feest zeker. Kinder-DJ van DiscoDieren, Edwin Rasser, zegt hierover: Ik vind een feest pas een succes als ik alle kinderen heb mogen raken en heb kunnen betrekken bij het feest. Als blijheidverspreider, zo noem ik mezelf, wil ik dat iedereen om me heen blij is! Alle mogelijkheden voor een te gek geslaagd en cool schoolfeest vind je ook op onze site.


We zetten graag nog even op een rijtje waarom DiscoDieren de kinderdisco-specialist voor alle bassischolen in Nederland is. We hebben zeer veel ervaring (200 kinderdisco’s per jaar; kinderfeestjes, communie feesten, schoolfeesten, etc.), volgen trends en zijn zo op de hoogte van wat leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar aanspreekt. Daardoor zijn we in staat om het beste advies te geven. We maken gebruik van hoogwaardige apparatuur en zijn pas blij als de school dat ook is. Trots zijn we op de vijf sterren die we gemiddeld scoren in reviews en beoordelingen! En als laatste zijn we erg blij te kunnen melden dat we sinds deze maand ook bij nat weer kunnen zorgen voor een spetterend 😉 feest, want DiscoDieren heeft een eigen discopartytent.

Misschien vind je dit ook interessant

× Hoe kan ik je helpen?