Kinderdisco Kinderfeestje: uitbesteden of zelf doen?

Wil je kind veel kinderen uitnodigen? Of houdt hij/zij erg veel van dansen? Dan is een kinderdisco feestje als verjaardagsfeestje een geweldig idee! Een kinderdisco feestje heeft veel mogelijkheden maar ook zo zijn uitdagingen en risico’s. De vraag uitbesteden of zelfdoen is daarom een belangrijke vraag.


Kinderen laten dansen tijdens het kinderdisco kinderfeestje

Wil je kind een disco feestje omdat hij/zij van dansen houdt? Dat betekent natuurlijk niet dat alle vriendjes en vriendinnetjes dezelfde passie delen. Ook al vinden ze het leuk om even de Pasapas met zijn allen te dansen, dat houden ze niet het hele feestje vol. Kies je er voor om een disco feestje zelf te doen zorg er dan voor dat je een gevarieerd kinderdisco programma voor de kinderen samenstelt waarbij dansen een van de onderdelen is naast spelletjes en zingen.
Tip: bereid meer spelletjes voor dan je denkt nodig te hebben. Veel ouders schatten de spelletjes die ze gaan doen te ruim in qua tijd.

Een grote groep kinderen

Is het de bedoeling dat de hele klas wordt uitgenodigd? Besef dan dat het niet makkelijk is om 20-30 kinderen uren te vermaken, in het gareel te houden en een blije tijd te bezorgen. Ga je het disco feestje zelf doen? Zorg er dan in ieder geval voor dat er 2-3 volwassenen zijn om je te helpen bij de organisatie zodat de taken verdeeld kunnen worden.
Tip: hou het bij 1 leeftijdscategorie. Zijn er kinderen uit verschillende leerjaren dan is de groep moeilijker onder controle te houden. Ook de muzieksmaak en entertainment-behoefte kan sterk afwijken.

Kinderdisco apparatuur huren

Een kinderdisco zonder muziek is natuurlijk ondenkbaar. Maar hoe ga je de muziek afspelen? Een laptop, telefoon of tablet geeft te weinig geluid. Natuurlijk zijn er veel mensen met mooie (en goed klinkende) Bluetooth speakers. Deze zijn prima geschikt als geluidsbron, heb je er zelf niet een? Dan kan je er waarschijnlijk wel ergens eentje lenen. Deze Bluetooth speakers hebben wel een groot nadeel: je kan er meestal geen microfoon op aansluiten. En als je voor een grote groep kinderen staat zonder microfoon, zorg er dan voor dat je morgen je stem niet nodig hebt… oftewel: geen aanrader. Het is daarom waarschijnlijk handig om een geluidsset te huren, en als je toch aan het huren bent kan je het beste ook gelijk wat discolampen mee huren.
Tip: huur geen extreem professionele set in. Je hoeft alleen muziek af te kunnen spelen en een microfoon aan te kunnen sluiten. Voor discolampen adviseren we muziekgestuurde discolampen.

De apparatuur bedienen

Als je de apparatuur eenmaal gehuurd hebt komt daar de volgende uitdaging: het bedienen van de apparatuur (en het bij je thuis krijgen als het niet bezorgd wordt). Een eenvoudige set heeft niet veel knopjes, bij een wat professionelere set zijn het er tientallen. En dan klinkt een paar knopjes als eenvoudig; je moet het bedienen terwijl je ook in je rol van Presentator, DJ, Fotograaf en lieftallige vader/moeder zit. Al hoeft de kinderdisco niet perfect te klinken (en zal niemand dat van je verwachten), het is niet fijn als de apparatuur niet mee werkt als er 25 ongeduldige kinderen voor je staan. Misschien is het verstandig om de apparatuur een of twee dagen van te voren te laten komen zodat je alvast wat kan oefenen met de bediening ervan.

Of huur een kinderdisco professional voor je kinderfeestje

Als je toch aan het huren gaat is het inhuren van een professionele kinder-dj voor je discofeestje misschien een beter idee. Hij neemt alle benodigde apparatuur mee, bedient het… maar bovenal: het is zijn werk om grote groepen (hysterische) kinderen te vermaken. Hij voelt exact aan welke kinderen willen dansen en welke kinderen een andere uitdaging (spelletjes) nodig hebben. Met jarenlange ervaring is het voor hem geen punt om de kinderen tevreden te stellen met de juiste muziek terwijl hij de spelletjes moeiteloos aan elkaar praat. Met een professionele kinder-dj hoef je je er alleen zorgen om te maken of de dj wel koffie heeft gekregen toen hij ruim van te voren op kwam bouwen en of je wel genoeg foto’s maakt.
Ga je meerdere dagen apparatuur huren om te oefenen met de knoppen? Dan lopen de kosten (en je geïnvesteerde tijd) al snel op. Terwijl het prijsverschil van een paar dagen apparatuur huren vs. een professionele kinder-dj steeds kleiner wordt.

Ik doe het kinderdisco kinderfeestje zelf

Heb je na het lezen van deze blog nog steeds zin in de rol van presentator/dj/moeder/fotograaf (ja, er moeten toch ook echt foto’s genomen worden door iemand) dan is uitbesteden misschien geen goed idee. Echter dat kan een momentopname zijn. Wij ontvangen wekelijks telefoontjes van bezorgde moeders die morgen hun discofeestje hebben en het toch niet zien zitten. In uitzonderlijke gevallen kunnen we dan last-minute een kinder-dj regelen. Onze agenda zit echter vrij vol (met een reden; we scoren gemiddeld een 9.5 op klanttevredenheid en 100% van onze klanten beveelt ons aan bij vrienden/familie). Neem je langer van te voren contact op dan kunnen wij je veel beter helpen.

Dus: uitbesteden of zelf doen; het is aan jou de keuze. Maar zorg ervoor dat je op tijd de juiste keuze maakt zodat er nog een keuze is.

Misschien vind je dit ook interessant

× Hoe kan ik je helpen?